Skip to content

Постове от ‘сайтове за безплатни обяви’

12
мар.

Маркетинг чрез безплатни обяви

маркетинг

безплатен маркетинг

Или какво може да се научи от безплатните обяви

Повечето сайтове за безплатни обяви изкючват опцията за коментиране на дадени предложения. Какво обаче ще се случи, ако тази забрана бъде премахната и някой изследва коментарите под всяка безплатна обява? Хората търгуват от началото на времето и малко или много всеки знае как да потърси изгодата за себе си. Ако, да речем, се наемат няколко маркетолози, които да изследват мнението на коментиращите под всяка безплатна обява, то резултатите биха могли да бъдат доста полезни.

Например фокус-групите, които се организиарат за количествени и качествени маркетингови изследвания са една страна на традиционния маркетинг. Тайното проучване, обаче, може да доведе до не по-лоши резултати.

Ако разгледаме форумите, където също често се предлагат безплатни обяви, ще открием доста форумни кибици, които хвърлят мнението си и разказват опита си с предлаганата стока или услуга. Често мнението им може да е крайно, но когато се натрупа известно количество подобни мнения, фактите започват да изплуват на повърхността.

Маркетинг изследователите, при добро познаване на средата, биха могли и сами да пускат „въдицата“ за интернет мнения към безплатни обяви. Така не инвестират нищо, освен времето си и получават информация от (сравнително) чиста ръка, където липсва притеснението и стягането, което иначе винаги съпътства участниците във фокус групите.

Безплатните обяви са притегателен център за простолюдието, което иска да се отърве от свой стар продукт – най-често използван, като целта е да го замени с друг. Това също може да се вземе предвид при поставянето на оценката. Да не говорим, че промотирането на всеки продукт или услуга в безплатните обяви, както и последващото продаване или непродаване си е безценен урок по маркетинг в съвремнни онлайн условия.

Безплатните обяви не трябва да се пренебрегват от всеки, който иска да се зарови в съвременната търговска действителност. Общуването и разпродаването на стока между масовия интернет потребител оформя потребителската реалност. А нали тя е целта на маркетинг специалист?

 

 

17
дек.

Сайтовете за безплатни обяви- писта към успеха онлайн

Най-добрият начин за промотиране на продукт или услуга е Интернет. Има много сайтове за безплатни обяви, където можете да публикувате информация за продукти като коли, имоти, лични вещи, компютри, електроника, домашни любимци и какво ли още не. Всъщност в Интернет няма недостиг на рекламни източници, било то платени или безплатни. Интернет е мощен маркетингов инструмент, основа на развитието на икономиката в наши дни.

Вместо да похарчвате много пари за реклама на продукти или услуги, можете да вземете предвид безплатните онлайн канали за реклама. Ние горещо ви препоръчваме сайтовете за безплатни обяви. Продуктите и услугите са ясно представени и по този начин потенциалните клиенти могат лесно да избират. Има много сайтове за безплатни обяви на пазара, но някои от тях предлагат онлайн присъствие на Вашата оферта само за няколко дни и след тези дни махат продукта или ви принуждават да платите за допълнително удължаване на периода на валидност на офертата. Ако искате Вашата обява да е ВИП, получавате привилегии, но пък и сте на топ позиция във водещ сайт за безплатни обяви.

Съдържанието, категориите и дизайна на сайтовете за безплатни обяви трябва да са ясни и изчистени. Офертите също трябва да са максимално ясни, за да бъдат лесно разбрани. Още по-важно, безплатни обяви трябва да грабнат веднага вниманието на читателите било то чрез атрактивно описание или снимки. Сайтовете за безплатни обяви имат трафик от много продавачи и купувачи от цялата страна и едно защо всеки продукт или услуга е лесно достъпен само с един клик. Ефективността обаче е с висок приоритет за разлика от обявите, за които плащаме стотици левове във вестници и списания.

Преди да се публикува една безплатна обява е изключително важно да се избере сайт с доста таргетиран трафик и добра конверсия. Трябва внимателно да проучите в детайл съответния сайт. Трябва да не се замисляте много, а да прецизирате своята оферта.Намерете желания от Вас продукт или публикувайте Вашата обява безплатно в един от водещите сайтове за безплатни обяви!

15
ное.

Сайтовете за безплатни обяви и безплатната реклама

Един от най-пренебрегваните начини да увеличите трафика на сайта си е да използвате възможностите, които предлагат сайтовете за безплатни малки обяви и ВИП позиции. Въпреки популярността на тази част от Интернет маркетинг стратегията, като че ли специалистите по маркетинг изглежда се съмняват в ефективността на стратегията- една от основите причини защо само някои хора пожънват плодовете на своята предприемчивост. Някои топ стратези постоянно се възползват от възможностите на сайтовете за безплатни обяви и изобщо не оспорват ефективността на функцията им. Публикуването на всякаква обява, която пожелаете е изключително лесно и всъщност вие филтрирате желаните резултати като предварително избирате категория, в която да попадне обявата ви, както и тип на обявата. Едно нещо, което трябва да помните винаги е, че първо трябва да се запознаете с условията, на която трябва да отговаря вашата публикувана обява. След като веднъж овладеете изкуството да създавате таргетирани обяви, можете да повторите процедурата, да създаде нови тематично свързани обяви и да можете да увеличите своя маркетингов потенциал.
Както всяка маркетингова стратегия обаче, и Интернет планът ви трябва да може да се следи и да измервате резултатите от вложените от Вас усилия. Някои сайтове за безплатни обяви имат широк таргет и постоянни читатели, които търсят нещо всеки ден. Представете си колко трафик ще генерирате към сайта си, ако таргетирате обявата, която ще публикувате в сайта за малки обяви. Идентифицирайте кои са сайтовете, които биха работили във Ваша полза, потребностите на техните потребители и потенциалната аудитория.
Най-важното е да изберете категорията, която напълно съответства на Вашата реклама и продукт, който искате да представите. Публикувайте често обяви в сайтове за безплатни обяви, за да откриете кога е най-подходящо да публикувате обявата си, за да достигнете до максимално голяма аудитория. Ако даденият сайт рекламира конкурентен продукт или услуга, не се колебайте, а вижте релевантността на обявата на конкурентите ви и направете така, че Вашето послание да изпъкне пред конкурентите. Не спирайте да измервате резултатите, генерирания трафик към сайта ви, потребителски запитвания, посещения на обявата ви, за да правите прецизен анализ и да подобрявате стратегията си. Когато публикувате своята малка обява онлайн, не забравяйте да проверявате за нейната валидност и статус в момента. Маркетинговата Ви стратегия онлайн трябва да включва и сайтовете за безплатни обяви, започнете със своя безплатен рекламен инструмент още днес.

 

14
юни

Безплатните обяви и света на възможностите

Маркетинг и сайтове за безплатни обявиДобре дошли в един нов свят на необятни възможности, който ще даде тласък на търсенето и предлагането на Вашите продукти и услуги. Най-общо казано сайтовете за безплатни обяви са полезни за потребителите от гледната точка на предлагащите услуги или продукти, защото осигуряват безплатна Интернет реклама, онлайн присъствие за бизнес предприемачите и отделните лица, промотиращи даден продукт. Ако искате на увеличите трафика към уебсайта си и при това безплатно, то не се колебайте да публикувате описателна обява, която Ви осигурява постоянен еднопосочен линк, сочещ към сайта Ви.
Органичното търсене е винаги и ще бъде най-сладката страна на безплатния уеб трафик, който може да получи всеки сайт в Интернет пространството!
Защо е хубаво да използвате сайт за безплатни обяви:
1.    Разгръщате бизнес възможностите
2.    Откривате нови възможности за доходи
3.    Активно промотирате продукти и услуги
Ползите от рекламата в безплатни сайтове за малки обяви:
Безплатната реклама онлайн е отличен маркетинг метод за повишаване на трафика на уебсайта и при това напълно безплатно. От друга страна сайтовете за категоризирани малки обяви са своеобразен маркетингов ‘лост’ за промотиране на стоките и услугите, които предлагате. Много хора търсят информация именно в сайт за безплатни обяви, защото лесно могат да открият продукти и услуги по категории и специфични характеристики. Фактът, че клиентите, които попадат във Вашата целева група, посещават сайт за малки обяви, означава, че те са предразположени към покупка на даден продукт или услуга.
Нещо повече, сайтовете за категоризирани обяви Ви предлагат ползи в дългосрочна перспектива и така съдържанието, генерирано от Вас ще се индексира по-лесно от търсещите машини.

Ако добавите своята уникална обява към сайт за безплатни обяви, то горещо Ви препоръчваме и да промотирате своето послание чрез добавяне на съдържанието в социални мрежи като Туитър и популярната ‘свежарка’ svejo.net. Чрез маркетинговата мощ на социалните мрежи можете да увеличите органичния трафик, да изградите присъствие на бранда Ви, да достигнете до нови маркетингови сектори, да спечелите постоянни клиенти и да откриете силата на маркетинга от уста на уста, който прави чудеса за Вашите продукти и услуги.