Skip to content

27.10.2011

Имейл – маркетингът в услуга на сайтовете за безплатни обяви

Имейл – маркетингът е специфичен вид виртуална комуникация. Разглежда се като форма на директен маркетинг, при която електронната поща се използва като средство за изпращане на послания до определена целева група от потребители. Към изпращаните електронни писма обикновено се прикрепят файлове с активни препратки, визуални изображения, мултимедия. Целта на прилагане на този вид маркетинг е стремеж към поддържане на близки контакти с клиенти и затвърждаване на доверието им към марката. Според честотата на изпращане на електронни послания, имейл – маркетингът бива ежедневен, седмичен или месечен.
Предимствата на имейл – маркетинга се изразяват в това, че е евтин за реализация, интерактивен е и резултатът от приложението му е почти моментален, тъй като едно съобщение се изпраща до много клиенти наведнъж и не е необходимо клиентите да откриват сами уебсайта на организацията и информация за нея, а им се предоставя наготово. В тази връзка за нуждите на имейл – маркетинга се използва специализиран софтуер за създаване и изпращане на електронни бюлетини, рекламни материали и документи, което спомага за осъществяване на ефективна кампания и проследяване на развитието й във времето. Софтуерните приложения на имейл – маркетинга притежават редица функционалности, които помагат за проектирането на атрактивен имейл. Изискване към тези приложения е да предоставят на потребителите възможност за генериране на голям обем стойностна информация.
Понастоящем все повече организации насочват усилията си в приложение на ефективен имейл – маркетинг за постигане на бизнес – целите си. Имейл – маркетингът работи и тепърва все повече ще затвърждава позициите си в услуга на сайтове с различна насоченост, в т.ч и порталите за безплатни обяви. Типичен открояващ се пример за провеждане на имейл – кампания е утвърденият вече български портал за безплатни обяви – Безплатно.Бг. Всеки потребител получава на упомената при регистрация електронна поща имейл от Безплатно.Бг. В този имейл потребителят ще открие детайли относно публикуваната от него обява, както и подробна информация за възможностите и функционалностите, които порталът Безплатно.Бг предлага. В кратък текст са обобщени предимствата и ползите, от които потребителят може да се възползва при споделянето на обява чрез Безплатно.Бг в онлайн пространството.
В заключение е необходимо да се отбележи, че получаването на имейл от Безплатно.Бг при публикуване на обява в сайта е строго съгласувано с политиката на поверителност , правилата и условията за ползване на сайта и би следвало ясно да се разграничи от непоисканата поща, по – известна като СПАМ.