Skip to content

Постове от ‘алтернативен туризъм’

2
юни

Дялова собственост и алтернативен туризъм „Мой Клуб“

На пресконференция в Гранд хотел „София“, фирмата Moi klub представи за първи път в България нова алтернатива на туристически продукт директно обвързан, както с нишата на недвижими имоти, така и с туризма в неговия най-съвремен облик.
Представителите на компанията: съдружници Смилена Попова – България и Павел Абрамович – Русия, както и главният консултант и проект мениджър за България – Гарет Едуърдс – Великобритания, разказаха пред медиите за същността на т.нар. ДЯЛОВА СОБСТВЕНОСТ – иновация в областта на услугите, която позволява на потребителя да налага свой собствен ритъм на свободното си време, съчетан с най-изгодни варианти за управление на семейния бюджет. В основата си дяловата собственост е начин за закупуване на част от недвижима собственост в определени луксозни имоти в България, като тази част осигурява правото на своя собственик да почива с цялото си семейство в различни точки по целия свят, всяка година.
Подобна услуга се предлага за първи път в България, но в световен мащаб се радва на 4,3 милиона почиващи годишно в общо над 76 държави, в които системата на дяловата собственост се развива с динамични темпове вече повече от 30 години.
Основната идея е, че купуваш толкова колкото можеш да ползваш. Смилена Попова каза, че минимумът е 1/16 част от даден имот, срещу която собственикът може да ползва всяка година три седмици – както в имота, в който има частичен дял, така и в имоти по целия свят, които са част от разменната система за собственици на Fractional Ownership (споделена собственост). Инвестирайки в дялова собственост чрез Мой Клуб, собствениците получават правото да членуват в Moi Klub +, който им осигурява достъп до една от най-големите организации за размяна на почивки във ваканционни имоти в света.
Цел на Мой Клуб е да направи инвестицията във ваканционен имот достъпна за повече хора, давайки им право да закупят толкова, колкото могат да ползват, като споделят отговорността и разходите по имота с други съсобственици и право на достъп до организациите за размяна по целия свят, за да извлекат максимална полза от тяхната инвестиция. Гарет Едуърдс, специалист с над 20-ет годишен опит в областта на дяловата собственост, подчерта, че инвестицията дава възможност на членовете на клуба не само да ползват своите седмици, но и да ги разменят, запазват или отдават под наем с цел генериране на приходи от инвестицията си.
Според юридическите особености на договора за покупка на дялова собственост, всеки самостоятелен дял закупен чрез Мой Клуб е притежание на инвеститора и предоставя пълна гаранция за съсобственост върху избрания от него имот. Собственикът поема отговорността и ползите произтичащи от имота, а също така и взема участие при управлението и контрола на имота пропорционални на неговия дял. Правото на собственост е реално и завинаги. Инвеститорът може да ползва, продава, завещава и дарява своята част. Дялове закупени чрез Мой Клуб гарантират право на собственост защитенo от Българското и Европейското законодателства.
Първоначално MOi Klub ще развива пазара на дяловата собственост в България и Русия, с последващо разширяване във всички източно-европейски страни. Като съдружник в компанията и един от най-големите специалисти в Русия в областта на микрофинансирането, П.Абрамович потвърди, че и българският, и руският пазар на недвижими имоти имат необходимост от развитието на тази нова услуга. По думите му повечето модели на компании за дялова собственост са разработени за англоговорящия пазар, а добър модел за такъв клуб не съществува с насоченост изцяло за източноевропейския пазар. Друг фактор, който изтъкна г-н Абрамович е, че в България все още не съществува такава система. „Свидетели сме на застой в пазара на недвижими имоти, каза П.Абрамович. До това положение доведе икономическата криза и затрудненията в областта на финансирането и инвестирането. Чрез възможностите на дяловата собственост, могат да се купят имоти на ниски цени и по този начин да се предложи на клиентите изключителна стойност за техните пари, заключи г-н Абрамович”.
Ползите от въвеждането на новата услуга и новите принципи на покупка на имот, са свързани не само с раздвижване на имотния пазар, а и с възможност за развитие на туристическите услуги и българския туристически пазар. Тъй като в своята система Мой Клуб вече има имоти, които предлага на българския пазар, компанията е получила и първите заявки за размяна с клиенти от Израел, Англия, Русия, Полша. Посредством влизането в международните системи за размяна, Moi klub ще допринесе и за реклама на туризма в България пред потенциални туристи от близо 80 държави от целия свят.

Повече за MOi Klub

Мой Клуб е първата фирма, основана в България предлагаща инвестиции в дялова собственост изцяло ориентирана към българския и руския пазар. Фирмата е ръководена от български и чуждестранни професионалисти с дългогодишен опит в областта на споделената съсобственост и ваканционите имоти. Мой Клуб гарантира на своите клиенти максимална сигурност и прозрачност на инвестицията в дялова собственост и осигурява изключителна гъвкавост при размяната и организацията на почивки с повече от 1000 различни курорта по цял свят. Към момента Мой Клуб е в преговори с няколко банки и финансови институции в страната за сключване на споразумение за преференциални условия за кредитиране на желаещите да закупят дялова собственост в имот в България.
Съдружници:
– Смилена Попова – Изпълнителен директор на MOi Klub и представляващ Бългериан Мишън ООД – фирма чийто основен бизнес е поддръжка и управление на имоти в района на Балчик и Каварна, отдаване под наем на хотелски начала, консултански услуги в сферата на недвижимите имоти.
– Павел Абрамович – вицепрезидент на най-голямата организация в Русия на Малките и средни предприятия „ОПОРА”, Президент на най-голямата микрофинансова организация в Русия „Център за микрофинансиране„ с филиали в 273 града и месечен оборот от 20 млн.долара.
– Стивън Джон Хед – Мениджър на технологичен парк във Великобритания: Grove Business Center, Grove Technology Park, Oxford.
– Уилям Антъни Фредерик Франк Морис – бивш жокей по настоящем развива собствен бизнес с ловно оръжие, екипировки за лов и др. и изпълнява всички рекламни надписи на жокеите в Англия.
– Гарет Едуърдс – главен консултант на компанията и проект директор. От 1983 година до сега работи в сферата на таймшеъра и частичната собственост, като започва от отдел продажби и стига до консултант по-въпросите на тази индустрия. Създател на модела за България, който сам по-себе си е уникален в няколко насоки – юридическата основа е напълно различна като схема, в която правата на собствениците за контрол върху управляващата фирма са гарантирани, единственият клуб, който предлага имоти в България и тяхната връзка с организациите за обмяна по целия свят. Гарет Едуърдс е работил с голяма част от гурутата в областта на консултантския бизнес в областта на недвижимите имоти .

Кратка статистика – Fractional Ownership:

Дяловата/частична собственост съществува като установена система от 16 години, но в другите страни е под друга юридическа форми. Другите държави имат конкретни закони, които са създадени за защита на собсвениците на дялова собсвеност. Тъй като в България този вид собственост не е третирана от конкретни законови разпоредби, Мой Клуб e избрал търговския закон за защита на собствениците и собственоста.
Мрежата от сайтове и компании за размяна по света съществува в повече от 76 страни, в които са включени над 7000 курорта (вилни селища), както и много индивидуални имоти, за които няма точна статистика.
През изминалите 2 години на този принцип в световен мащаб за почивали около 4,3 милиона туристи.
В световен мащаб, индустрията се оценява на $ 1,8 милиарда.
Според проучване направено от консултантската фирма в областта на дяловата собственост и недвижимите имоти – North Course (САЩ), броят на курортите в Европа се е увеличил с близо 900 в периода от 2008 до 2010 г. Проучването представя сериозни доказателства, че дяловата собсвеност се търси въпреки кризата и се очаква, че ще има значителен ръст на пазара и през следващите години. 46% от участвалите в допитването домакинства в Европа заявяват, че биха желали да инвестират в дялова собственост, 49% твърдят, че техният модел на пътуване няма да се промени в близко бъдеще, 35% смятат, че една от най-важните причини да им харесва идеята е, че споделят задължения по поддръжка и данъци, 28% отчитат финансовата си възможност за достъп до по-скъпи имоти, които иначе не биха могли да си позволят.
В системата на Fractional Ownership освен неизброим брой курорти, вилни селища и частни имоти, участват и едни то най-големите междунарорни ваканционни брандове като Wyndham Vacation Ownership, Marriott Vacation Club, Hilton Grand Vacation Club, Disney Vacation Club и др.

За въпроси използвайте формата за контакт в портала за безплатни обяви Bezplatno.BG или от тук.
За връзка GSM: 0888 92 40 74