Skip to content

Постове от ‘безплатна реклама’

31
окт.

Сайтовете за безплатни обяви- как да развие бизнеса с тяхна помощ

До каква степен сайтовете за безплатни обяви могат да ви помогнат да развиете бизнеса си и да ги използвате с рекламна цел? Изключително важно е да знаете, че що се отнася до рекламата, хората търсят атрактивна оферта. Ето защо и безплатната или ВИП обява, която създадете в някой сайт за безплатни обяви, трябва да е прецизно формулирана. Всяка една секунда милиони хора търсят нещо онлайн или попадат случайно на таргетирана или не дотам таргетирана рекламна оферта. Само 2 от 100 реклами постигат истински успех, според данни от изследвания, проведени в САЩ и Европа. Винаги е имало и ще има нужда, както и търсене на сайтове за безплатни обяви, които генерират трафик от посетители. Последните са вашите евентуални клиенти. Силата на рекламите не познава предели, а рекламните форми са един вечно развиващ се феномен, който променя своя вид, но не и генезис.
В зависимост от това, което търсите или от което се интересувате, вниманието се фокусира само върху това, което е част от вашите виждания и желания. Ако отворите един вестник, вниманието ще се насочи именно към рекламата, която е свързана с това, което търсите. По същия начин и сайтовете за безплатни обяви ви гарантират вниманието на таргетираните посетители. За тази цел обаче трябва винаги да помните че думите са могъщ инструмент.
Всички големи или малки компании, които са се задържали в дадена сфера за повече от 30 години имат един основен и общ елементи, който ги води до успеха.
Техните реклами използват точно определени думи, които са свързани с мисията, посланието и продуктите им. Не обещавайте нещо, което не можете да изпълните, защото тази ваша реклама ще се възприеме с обратен знак. Същото правило важи и за всеки вид интернет реклама и в частност безплатните обяви. Заложете на искреността, за да пожънете успех.
Не само безплатните обяви и реклами промотират добрия бизнес. Начинът, по който дефинирате и представяте продуктите и услугите си определя колко сте успешни. Дори, ако плащате за реклама, но не сте отделили време за анализ на евентуалния максимален ефект от нея, то е сигурно, че няма да постигнете успеха, към който се стремите.
Не е нужно да използвте всяка възможна рекламна среда, за да постигнете успехи. По-важно е да планирате своя бюджет за реклама и прецизно да обмислите своите уникални послания и оферти.

Не пропускайте да рекламирате бизнеса си и в сайтове за безплатни обяви, публикувайте по-често и измервайте постигнатите резултати, за да прецените ефекта от вашето онлайн присъствие. Ако очакваните резултати надминават първоначалните ви планове,  помислете и за ВИП позиция, която ви гарантира по-широк обхват на целевата аудитория и премиално представяне.

7
сеп.

Безплатна Интернет реклама- сайтове за безплатни обяви онлайн

Безплатна Интернет реклама чрез безплатни обяви Сайтовете за безплатни обяви са най-добрият начин, по който можете да промотирате бизнеса си в уеб пространството. Преди обявите по категории бяха част само от вестници, списания и други печатни медии. Откакто технологиите се развиха с бързи темпове обаче, корпоративният свят се преобърна на 180 градуса и изглежда, че традиционната реклама не работи успешно като преди. Пристрастеността и зависимостта към Интернет са едни от причините поради, които традиционната реклама никога няма да е същата /г-н Зийман със сигурност ще ни похвали, че сме прочели неговото творение/.  Ето защо много бизнес предприемачи и собственици на сайтове се замислиха защо да не използват безплатните обяви, за да получат повече видимост и покритие върху пазара. В днешната конкурентна среда всеки бизнес се бори за по-голямо парче от тортата, стабилен пазарен дял и потребителска лоялност. Изглежда обаче, че безплатни обяви онлайн съкращават голяма част от предвидения бюджет за реклама поради своята достъпно, олекотеност и ефективност.
Можете да размените информация за продуктите, които търсите/продавате, да изразите идеи по максимално олекотен начин чрез употребата на ефективни сайтове за безплатни обяви. За да се превърне едно послание в уникално предложение обаче и да се сложи стоп на спама е нужно всеки потребител на портала да предостави точна, детайла и добре структурирана информация за съответната категория и да даде описание на своето продуктово предложение. Важно е, че всъщност сайтовете за безплатни обяви са лесно достъпни и предлагат богат информационен ресурс. Тъй като сайтовете за безплатни обяви са разделени по категории: имоти, работа, за децата и др., потребителите се ориентират по-лесно в това, което търсят и вероятността да се свържат с вас, ако имате уникално предложение се увеличава неколкократно.
Данните от световната практика сочат, че най-търсените и четени секции в сайтовете за безплатни обяви са работа, бизнес услуги и имоти. Повечето компании обикновено достигат до аудиторията чрез сортирането по категории, а не чрез географското местоположение по региони и градове. Обявите за работа предоставят информация за търсещите работа чрез описания по категории, предложения за почасова работа като кандидатът може да получи максимално количество информация за съответното предложение. Секцията за имоти дава информация за продажба, покупка на имоти, имоти под наем в цялата страна или определен регион, възможности за лизинг и др. Всяка една обява в категория ‘имоти’ обикновено съдържа информация за стаи, бани, местоположение и цена на съответния имот. Ако цената не е включена в предложението, потенциалните заинтересувани обикновено не реагират на обявата, ето защо Ви съветваме да не пропускате и оповестяването на цена при публикуване на обява в категория ‘имоти’.
И в България, подобно на САЩ, все повече рекламодатели осъзнават ползата от сайтовете за безплатни онлайн обяви, които предоставят повече видимост на дадено продуктово предложение. ВИП обявите се показват по-често от другите предложения на съответния портал за обяви и всяка компания може да получи максимум таргетиран трафик и потенциални клиенти. Не на последно място нека отбележим, че сайтовете за безплатни обяви са изключително полезни и за всички посетители, които търсят информация за даден продукт или услуга спрямо региона/града, в който се предлагат.

 

 

 

 

14
юни

Безплатните обяви и света на възможностите

Маркетинг и сайтове за безплатни обявиДобре дошли в един нов свят на необятни възможности, който ще даде тласък на търсенето и предлагането на Вашите продукти и услуги. Най-общо казано сайтовете за безплатни обяви са полезни за потребителите от гледната точка на предлагащите услуги или продукти, защото осигуряват безплатна Интернет реклама, онлайн присъствие за бизнес предприемачите и отделните лица, промотиращи даден продукт. Ако искате на увеличите трафика към уебсайта си и при това безплатно, то не се колебайте да публикувате описателна обява, която Ви осигурява постоянен еднопосочен линк, сочещ към сайта Ви.
Органичното търсене е винаги и ще бъде най-сладката страна на безплатния уеб трафик, който може да получи всеки сайт в Интернет пространството!
Защо е хубаво да използвате сайт за безплатни обяви:
1.    Разгръщате бизнес възможностите
2.    Откривате нови възможности за доходи
3.    Активно промотирате продукти и услуги
Ползите от рекламата в безплатни сайтове за малки обяви:
Безплатната реклама онлайн е отличен маркетинг метод за повишаване на трафика на уебсайта и при това напълно безплатно. От друга страна сайтовете за категоризирани малки обяви са своеобразен маркетингов ‘лост’ за промотиране на стоките и услугите, които предлагате. Много хора търсят информация именно в сайт за безплатни обяви, защото лесно могат да открият продукти и услуги по категории и специфични характеристики. Фактът, че клиентите, които попадат във Вашата целева група, посещават сайт за малки обяви, означава, че те са предразположени към покупка на даден продукт или услуга.
Нещо повече, сайтовете за категоризирани обяви Ви предлагат ползи в дългосрочна перспектива и така съдържанието, генерирано от Вас ще се индексира по-лесно от търсещите машини.

Ако добавите своята уникална обява към сайт за безплатни обяви, то горещо Ви препоръчваме и да промотирате своето послание чрез добавяне на съдържанието в социални мрежи като Туитър и популярната ‘свежарка’ svejo.net. Чрез маркетинговата мощ на социалните мрежи можете да увеличите органичния трафик, да изградите присъствие на бранда Ви, да достигнете до нови маркетингови сектори, да спечелите постоянни клиенти и да откриете силата на маркетинга от уста на уста, който прави чудеса за Вашите продукти и услуги.