Skip to content

Постове от ‘евтин маркетинг’

3
юли

Как да публикувате в сайтовете за безплатни обяви

В наши дни сайтовете за малки обяви са една от най-разпространените форми на интернет реклама. Рекламата е преди всичко привличане на вниманието на потенциалните клиенти и предоставянето на информация за продукти или услуги. Рекламата може да е в сърцевината на дадена маркетингова кампания предвид, че може да изгради печеливш продукт или да срине позициите на дадена услуга на пазара. Важно е да се отбележи обаче, че рекламните стратегии за един продукт може да са тотално различни от тези за друг продукт. Други форми на реклама са брошури, табели, директна поща, имейл съобщения или лични продажби. Със зората на информационните технологии обаче се зародиха и сайтовете за безплатни и ВИП обяви, които също дават своя принос към новите форми на реклама.
Всяка безплатна обява онлайн позволява на хората да публикуват обява безплатно и всъщност трафикът, който генерира сайтът за малки обяви, е пренасочен към всички безплатни обяви на сайта. Ако искате да привлечете възможно най-много трафик към своята обява за продажба на продукт или предоставяне на услуга, то задължително трябва да напишете грабващо вниманието, уникално описание. Някои сайтове позволяват обявата да се публикува моментално, а при други трябва да мине време, за да се одобри предложението от редактор. От друга страна, Вип обявите ви осигуряват допълнително представяне на продукта пред повече потенциални клиенти.
Винаги когато започвате публикуването на обява онлайн, не пропускайте да изберете най-подходящата категория в сайта, да напишете интересно заглавие, описание, да включите снимки, видео, адрес и телефон. Не забравяйте и имейла, защото обикновено линкът за потвърждение преди публикуване на обявата се изпраща на имейла ви и само след верифициране имате възможност да използвайте услугите на сайта за безплатни обяви.
Ако желаете бързо, лесно и прецизно да публикувате текстова информация, то първо създайте я на Word или друг текстов редактор и едва след това я публикувайте на сайта. Винаги проверявайте за грешки, граматически и печатни и едва след това пристъпете към публикуването.
Не забравяйте, че ако желаете обявата ви да е видима предимно от жителите на определен район, то можете да дефинирате за коя област се отнася и едва тогава да финализирате процеса на публикуване на Вашата обява и да си осигурите повече присъствие онлайн.