Skip to content

Постове от ‘рекламни обяви’

1
фев.

Как да напишем рекламна обява?

Много хора смятат, че дизайна на една обява e от изключителна важност за успешните продажби.  Някои дори влагат в него повече усилия от колкото за производството на рекламирания продукт.

В Българското Интернет пространство има много сайтове за безплатни обяви, но малко от тях предлагат подходящ дизайн за вашите обяви.  Bezplatno.bg е един от тези сайтове в които е помислено как разположението на текста в обявата да грабне вниманието на аудиторията. Освен това сайта е така направен, че да улеснява максимално потребителите и те лесно да намират подходящите безплатни обяви.

Да, дизайнът безспорно е важен, но още по-важно е съдържанието.    Разбира се, че всяка обява е субективна и няма строги правила при писането им. Има обаче няколко основни въпроса,  които трябва да си зададем преди да напишем нашата безплатна обява:

  • Каква е целта на обявата?
  • Каква е целевата аудитория към която се обръщаме?
  • Какъв език и стил да използваме?
  • Какво по-различно можем да предложим и каква ще спечелят потребителите на нашата обява?
  • Какъв е вашият призив за действие?

Трябва да имаме в предвид, че отличителна черта на безплатните обяви е тяхната краткост и лаконичност.

Един кратък текст не може да изглежда добре, но може да бъде изключително полезен и ориентиран към читателя.  В такава обява не е необходимо да казвате, колко е невероятна вашата фирма,  а просто да споменете за това което правите. Хората сами ще преценят как да се възползват от предлагания продукт или услуга.

Внушавайте им, че те заслужават да имат вашия продукт. Просто напишете безплатната обява така, че хората да кажат  „Да, това се отнася за мен”. След което оставете телефон и всевъзможни начини за връзка с вас за да ги улесните да действат.

Помислете в какъв ред искате да представите информацията  и на коя част да се отдели  най-голямо внимание.  Това е заглавието на вашата обява.

Сайтовете за безплатни обяви са едно от предимствата на съвременния свят. Естествено, Щом са безплатни,  към тях има и някой изисквания. Много често е необходима предварителна регистрация и съгласие за нюзлетър. Понякога не може да се добавят определени думи,  картинки или се налагат ограничения на дължината на обявата. Поради това трябва да помислите много добре, какво ще напишете, за да не бъде изтрито от администратора.

Въпреки това сайтовете за безплатни обяви позволяват на много хора, които нямат бюджет, да публикуват своите предложения, стоки и услуги. Те са много ефикасно средство за комуникация и възможност за печалба.