Skip to content

Постове от ‘обява’

12
мар.

Маркетинг чрез безплатни обяви

маркетинг

безплатен маркетинг

Или какво може да се научи от безплатните обяви

Повечето сайтове за безплатни обяви изкючват опцията за коментиране на дадени предложения. Какво обаче ще се случи, ако тази забрана бъде премахната и някой изследва коментарите под всяка безплатна обява? Хората търгуват от началото на времето и малко или много всеки знае как да потърси изгодата за себе си. Ако, да речем, се наемат няколко маркетолози, които да изследват мнението на коментиращите под всяка безплатна обява, то резултатите биха могли да бъдат доста полезни.

Например фокус-групите, които се организиарат за количествени и качествени маркетингови изследвания са една страна на традиционния маркетинг. Тайното проучване, обаче, може да доведе до не по-лоши резултати.

Ако разгледаме форумите, където също често се предлагат безплатни обяви, ще открием доста форумни кибици, които хвърлят мнението си и разказват опита си с предлаганата стока или услуга. Често мнението им може да е крайно, но когато се натрупа известно количество подобни мнения, фактите започват да изплуват на повърхността.

Маркетинг изследователите, при добро познаване на средата, биха могли и сами да пускат „въдицата“ за интернет мнения към безплатни обяви. Така не инвестират нищо, освен времето си и получават информация от (сравнително) чиста ръка, където липсва притеснението и стягането, което иначе винаги съпътства участниците във фокус групите.

Безплатните обяви са притегателен център за простолюдието, което иска да се отърве от свой стар продукт – най-често използван, като целта е да го замени с друг. Това също може да се вземе предвид при поставянето на оценката. Да не говорим, че промотирането на всеки продукт или услуга в безплатните обяви, както и последващото продаване или непродаване си е безценен урок по маркетинг в съвремнни онлайн условия.

Безплатните обяви не трябва да се пренебрегват от всеки, който иска да се зарови в съвременната търговска действителност. Общуването и разпродаването на стока между масовия интернет потребител оформя потребителската реалност. А нали тя е целта на маркетинг специалист?

 

 

1
дек.

Защо Безплатно.Бг е Вашето място за онлайн – реклама

Интернет – рекламата се счита за най – бързо нарастващата и прогресираща среда за рекламиране в историята. За сравнително краткия си период на съществуване от около 17 години, тя е достигнала успехи, далеч надхвърлящи първоначалните очаквания.
Интернет – рекламата може да се определи като своеобразна съвкупност от пари и заинтересовани потребители. Въпреки това все още има хора, които не одобряват онлайн рекламирането и техният брой е почти толкова голям, колкото е бил и преди десетилетие.
Рекламата в интернет помага при разпространението на продукти или услуги. През годините тя преминава през различни етапи на развитие в зависимост от потребителските интереси и иновации в сферата на информационните технологии. Като форми на онлайн – реклама са познати спамовете, банерната реклама, рекламата в собствен сайт, реклама в google и реклама в различни социални мрежи като Facebook и Twitter.
От 2004 година онлайн – рекламата се намира в нов етап от развитието си. Рекламодателите забелязват важността на онлайн – рекламирането, повлияно преди всичко от осреднения брой часове, които един потребител прекарва в интернет и това предопределя доминиращата й роля занапред. От този момент нататък значително се променя структурата на рекламата. Появяват се различни софтуерни решения, чиято цел е подобряване в цялостен аспект на интерактивността и изображенията.
Днес реламата в интернет е неотменна част от живота на съвременния потребител. Рекламите са навсякъде около нас и всеки един потребител може да състави своя собствена реклама, без дори да е необходимо да разполага с рекламен бюджет. Нещо повече – рекламата в подобни сайтове (портали) гарантира достъп до хиляди уникални потребители за картък период от време.
Ако желаете да представите Ваш продукт или услуга в онлайн – пространството, но все още не разполагате с необходимия рекламен бюджет, не се колебайте да използвате все по – навлизащите, поради своята многофункционалност портали за безплатни обяви. За да гарантирате в максимална степен успеха на Вашето рекламно послание, без да имате познания в областта или да сте професионалист, мястото е Безплатно.Бг – порталът, който Ви предоставя уникална онлайн – среда за реклама. И всичко това напълно безплатно! Едиственото, което трябва да направите, е да съставите рекламно послание придружено със снимка/и, което би привлякло по – голям брой потребители. Безплатно.Бг е лесен за употреба сайт, изцяло разработен в услуга на потребителя, в който публикуването на обява е по – скоро удоволствие. Отделяйки няколко минути от времето си, Вие ставате част от необятния свят на рекламата, пречупен през призмата на Безплатно.Бг!

27
окт.

Имейл – маркетингът в услуга на сайтовете за безплатни обяви

Имейл – маркетингът е специфичен вид виртуална комуникация. Разглежда се като форма на директен маркетинг, при която електронната поща се използва като средство за изпращане на послания до определена целева група от потребители. Към изпращаните електронни писма обикновено се прикрепят файлове с активни препратки, визуални изображения, мултимедия. Целта на прилагане на този вид маркетинг е стремеж към поддържане на близки контакти с клиенти и затвърждаване на доверието им към марката. Според честотата на изпращане на електронни послания, имейл – маркетингът бива ежедневен, седмичен или месечен.
Предимствата на имейл – маркетинга се изразяват в това, че е евтин за реализация, интерактивен е и резултатът от приложението му е почти моментален, тъй като едно съобщение се изпраща до много клиенти наведнъж и не е необходимо клиентите да откриват сами уебсайта на организацията и информация за нея, а им се предоставя наготово. В тази връзка за нуждите на имейл – маркетинга се използва специализиран софтуер за създаване и изпращане на електронни бюлетини, рекламни материали и документи, което спомага за осъществяване на ефективна кампания и проследяване на развитието й във времето. Софтуерните приложения на имейл – маркетинга притежават редица функционалности, които помагат за проектирането на атрактивен имейл. Изискване към тези приложения е да предоставят на потребителите възможност за генериране на голям обем стойностна информация.
Понастоящем все повече организации насочват усилията си в приложение на ефективен имейл – маркетинг за постигане на бизнес – целите си. Имейл – маркетингът работи и тепърва все повече ще затвърждава позициите си в услуга на сайтове с различна насоченост, в т.ч и порталите за безплатни обяви. Типичен открояващ се пример за провеждане на имейл – кампания е утвърденият вече български портал за безплатни обяви – Безплатно.Бг. Всеки потребител получава на упомената при регистрация електронна поща имейл от Безплатно.Бг. В този имейл потребителят ще открие детайли относно публикуваната от него обява, както и подробна информация за възможностите и функционалностите, които порталът Безплатно.Бг предлага. В кратък текст са обобщени предимствата и ползите, от които потребителят може да се възползва при споделянето на обява чрез Безплатно.Бг в онлайн пространството.
В заключение е необходимо да се отбележи, че получаването на имейл от Безплатно.Бг при публикуване на обява в сайта е строго съгласувано с политиката на поверителност , правилата и условията за ползване на сайта и би следвало ясно да се разграничи от непоисканата поща, по – известна като СПАМ.

19
окт.

Безплатно.Бг – светът на безплатните обяви

Не е тайна, че публикуването на обяви в интернет е далеч по – удобно, много по – ефективно и не на последно място – безплатно. Понастоящем рекламирането и промотирането на стока/услуга в интернет чрез сайтовете за безплатни обяви набира все по – голяма популярност сред потребителите, поради гореописаните предимства.
В България вече има значителен брой сайтове за публикуване на такъв вид обяви, като един от най – ефективните сред тях през последните месеци е Безплатно.Бг – уебсайтът, където потребителските очаквания, предпочитания и изисквания са преди обявите и цялостната концепция, на която един уебсайт за обяви се подчинява.
В случай че проявявате интерес към публикуване на реклама/ обява в такива сайтове, то безспорно порталът Безплатно.Бг е най – подходящото място за Вас. Инвестиция в този тип сайтове, в частност Безплатно.Бг си струва, защото възвръща бързо вложените средства и в повечето случаи клиентите продължават да публикуват своите обяви за доста по – дълги периоди.
Безплатните обяви и порталът Безплатно.Бг са една много добра стратегия и възможност за популяризиране на дейност или бизнес. Безплатно.Бг е сайтът, който е изцяло разработен в услуга на крайния потребител като максимално са обхванати възможностите за индивидуализация на потребностите, като всяка публикувана обява е с гарантиран достъп до хиляди уникални потребители. Чудесно е да рекламираш с малко усилия, в няколко лесни стъпки и да си осигуриш трайно онлайн – присъствие за продуктите/услугите и при това напълно БЕЗПЛАТНО! Разгледайте различните категории на нашия сайт за безплатни обяви и не се колебайте да публикувате Вашата обява още днес.

28
май

Обяви във Facebook и Twitter

При публикуването на обяви в сайта Bezplatno.BG, се предоставя възможност за автоматично добавяне на Вашите безплатни обяви, чрез страниците на Безплатно.бг в големите социални мрежи Facebook и Twitter. Вашата обява ще бъде разгледана от стотици приятели и фенове на портала Безплатно.бг, в рамките на няколко минути. Това е по-добра видимост и популяризиране на посочените в обявите стоки и услуги. Рекламирането на обявите и конкурентното предимство, което Ви се предоставя е напълно безплатно, лесно и бързо. За добрата презентация на Вашите продукти и услуги, посочени в безплатните обяви е необходимо, да се структурира на кирилица описанието на конкретната стока или услуга, да се добавят снимки и ключови думи, които ще привлекат и задържат вниманието на търговци и клиенти и накрая, но не и на последно място е избора на точната категория, за да се фокусира вниманието на таргетирана група потребители. Усилията, които трябва да положите са минимални в сравнение с успеха, който ще постигнете. Може да започнете публикуването на Вашите обяви от следния линк „Публикувай Обява„, но за да може да редактирате Вашите обяви в бъдеще е необходимо да се регистрирате и за целта може да използвате линка „Регистрирай се